Specializarea de coaching financiar se concentreaza pe imbunatatirea starii financiare atat pentru clientii personali, cat si pentru cei de afaceri. Obiectivul principal al unui coach financiar este sa abordeze atat numerele alb-negru, cat si relatia emotionala cu banii. Apoi el poate veni cu un plan pas cu pas care sa-l ajute pe client sa atinga obiective financiare specifice si sa aiba o mentalitate si obiceiuri care vor sprijini succesul financiar pe termen lung.

De ce platesc oamenii pentru coaching financiar?
Intrucat acesta este un subiect sensibil, coaching-ul financiar este un serviciu foarte apreciat, disponibil pentru a ajuta clientii sa isi dezvolte cunostintele financiare, sa se confrunte cu problemele financiare si sa creeze un loc sigur in care clientul se poate increde intr-un profesionist. Acesta este un subiect despre care majoritatea oamenilor nu pot vorbi cu prietenii si familia. Prin urmare, nevoia necesara de antrenori financiari este evidenta in societatea actuala.
Care sunt beneficiile coaching-ului financiar?
Beneficii experimentate de individ
Principalele beneficii ale coachingului financiar personal sunt:
Obtine claritate referitor la unde se duc toti banii tai
Intelegerea cifrelor in jurul motivului pentru care esti indatorat
Descoperirea zonelor in care banii tai zboara pe fereastra
Depasirea fricii de a gestiona finantele
Abordarea conceptiilor gresite cu privire la modul de a gestiona banii
Ajungerea la un acord pentru cuplurile casatorite cu privire la modul de a gestiona finantele impreuna
Obtine un plan pentru a cumpara o prima casa, a plati datoriile si a fi independent financiar
Afla cum sa planifici un viitor de independenta financiara
Deprinde o relatie sanatoasa cu banii
Beneficiile experimentate de o organizatie
Beneficiile coaching-ului financiar pentru o afacere depind de tipul de organizatie si de circumstantele cu care se confrunta compania. Majoritatea antreprenorilor, fie ca sunt un asociat unic sau sunt o corporatie gestionata de proprietar, care cauta coaching financiar se afla intr-un loc in care au nevoie de coaching financiar pentru a-i ajuta cu urmatoarele:
Intelegerea corecta a impartirii resurselor intre cheltuielile personale si cele de afaceri, astfel incat acestea sa nu combine fonduri
Elaborarea unui buget pentru cheltuielile generale si cheltuielile de afaceri
Intelegerea fluxului de numerar
Cum sa platesti datoria de afaceri
Coaching-ul financiar poate ajuta o companie sa inteleaga venitul mediu necesar pentru ca o afacere sa functioneze cu succes pe tot parcursul anului
Claritate referitor la propriul venit pentru a sti ce trebuie sa faca afacerea dvs. pentru a va sustine cheltuielile
Reduceți cheltuielile care nu ofera afacerii un profit
Cum sa va faceti afacerea profitabila
Și pentru a raspunde la aceste intrebari:
Ce ma impiedica sa ma dezvolt ca afacere?
Imi conduc afacerea eficient?
Cum pot castiga si pastra mai multi bani din afacerea mea?
Cum este un coach pentru finante diferit de un consilier financiar?
Diferenta dintre cele doua este ca un consilier financiar lucreaza de obicei pentru o companie. Unicul lor obiectiv este sa va ajute cu un plan de pensionare, luand X sume cu care puteti contribui lunar intr-unul dintre produsele recomandate de ei, pentru a obtine o anumita suma.
Un coach financiar se concentreaza mai mult pe a va ajuta sa creati un buget si sa il respectati, astfel incat toti banii sa ajunga in locurile potrivite. Punctul lor de vedere este sa va indrume prin valorificarea banilor pe care ii castigati chiar acum pentru a va atinge toate obiectivele pe termen scurt si lung. Aceste obiective includ, de obicei, scaparea de datorii, mentinerea cheltuielilor lunare de trai, respectarea unui buget, avansarea financiara si economisirea banilor pentru o masina noua, cumpararea primei case, o vacanta mult meritata.
Un coach financiar este mai interesat sa va echipeze cu instrumentele si mentalitatea necesare pentru a reusi sa luati decizii financiare grozave pentru tot restul vietii. Un coach financiar este cel mai interesat de persoana care devii: una care este puternica financiar, increzatoare, plina de resurse si independenta.