Cat costa un life coach


Cat costa life coaching-ul?

Am primit un telefon zilele trecute de la o persoana interesanta care se gandea sa angajeze un life coach. A trecut la fapte si a pus intrebarea care ii macina curiozitatea: „Cat costa un life coach?”

Raspunsul simplu este: depinde. Depinde de cat de lung este angajamentul de coaching, de cate sesiuni de coaching ai si de tariful orar al life coach-ului.

Majoritatea percep tarife care sunt comparabile cu alti profesionisti, cum ar fi terapeutii, kinetoterapeutii, terapeutii de masaj, dar exista mai multa variabilitate deoarece industria life coaching-ului este mai puțin reglementata.

Pentru a intelege mai bine cat te va costa un life coach, iata cele trei lucruri pe care ar trebui sa le iei în considerare:

Tarifele orare ale fiecarui life coach variaza

Dupa cum am mentionat mai devreme, un life coach percepe tarife similare cu alti profesionisti, intre 150 si 1000 de lei pe ora de coaching. Cu toate acestea, puteti gasi un life coach care nu se incadreaza in acest interval.

Deoarece industria life coaching-ului este relativ noua, organismele de reglementare au autoritate partiala asupra a cine poate sau nu se poate numi life coach. Din acest motiv, puteti gasi de exemplu un life coach incepator care va percepe bani putini sau deloc in timpul perioadei de certificare, dar si alt life coach mai experimentat care va percepe multe sute de euro pe ora. In general va puteti astepta ca un life coach sa isi bazeze tarifele pe pregatirea si anii de experienta. Unii ofera, de asemenea, o scara variabila sau vor pastra unul sau doua locuri deschise pentru clientii cu venituri mici.

Este de retinut si faptul ca tariful orar al unui coach de afaceri sau al unui coach executiv poate fi mult mai mare decat cel al unui life coach.

Un life coach poate oferi si pachete lunare

Puteti obtine o anumita valoare dintr-o singura sesiune de life coaching, dar beneficiul real al angajarii unui life coach este experimentat printr-o relatie continua, menita sa va ajute sa va atingeti obiectivele. Pentru a-si sustine clientii intr-o varietate de moduri de-a lungul timpului, multi ofera pachete lunare complete.

Iata o lista a unora dintre ofertele pe care le pot include in pachetele lor lunare de coaching:

sesiuni de coaching unu-la-unu programate

suport prin e-mail si mesaje text

„tema” intre sesiuni

apeluri instantanee dupa cum este necesar

evaluari de personalitate si debriefing-uri

instrumente on-line, cum ar fi jurnalul, urmarirea obiectivelor

software-ul de responsabilizare

Pachetele lunare vor varia in general intre 200 și 750 de euro pe luna.

Altii cer un angajament pe termen lung

Un life coach te poate ajuta sa iti imbunatatesti viata, dar trebuie sa iti asumi totusi responsabilitatea pentru schimbarile pe care doresti sa le faci. Ei nu vor face treaba pentru tine. Din acest motiv, unii cer un angajament de trei, sase sau 12 luni. Inainte sa investeasca timp si energie in lucrul cu tine, vor sa stie ca esti angajat sa te imbunatatesti.

Dincolo de masurarea nivelului tau de angajament, durata angajamentului tau de coaching (si costul rezultat) depinde si de problemele cu care te confrunti in viata ta. Unele probleme pot fi rezolvate rapid. Alte probleme necesita mai mult timp.

Un ultim cuvant de precautie atunci cand luati in considerare costul unui life coach

Ca in orice altceva, ar trebui sa investiti banii cu intelepciune. Nu bazati alegerea unui life coach doar pe cost. Asigura-te ca gasesti un life coach care ti se potriveste bine si care are pregatirea si experienta pentru a te duce mai departe in viata ta.

Banii pe care ii investiti cu un life coach ar trebui sa merite.

Latest posts

  • Navigarea Marii Reorganizări: Reținerea Talentelor pe o Piață a Locurilor de Muncă Digitală

    Navigarea Marii Reorganizări: Reținerea Talentelor pe o Piață a Locurilor de Muncă Digitală

    Piața muncii este în plină agitație – un fenomen numit Marea Reorganizare. Angajații își regândesc dorințele: flexibilitate, scop, creștere și echilibru, deseori schimbând locul de muncă pentru a le găsi. Un raport McKinsey din 2024 notează că 40% dintre lucrători iau în considerare o schimbare a jobului, impulsionati de ascensiunea muncii de la distanță și…

  • Luarea Deciziilor în Haos: Claritate în Mijlocul Incertitudinii

    Luarea Deciziilor în Haos: Claritate în Mijlocul Incertitudinii

    Într-o lume aflată în continuă schimbare – oscilații de piață, date incomplete, tehnologii disruptive – liderii se simt adesea ca și cum ar naviga prin ceață. Așteptarea clarității perfecte nu este o opțiune; ezitarea poate costa oportunități sau impuls. Totuși, a avansa orbește riscă greșeli. Cheia? Luarea deciziilor structurate care taie prin haos cu încredere,…

  • IA ca un Co-Pilot: Cum Instrumentele Inteligente Amplifică Potențialul Uman

    IA ca un Co-Pilot: Cum Instrumentele Inteligente Amplifică Potențialul Uman

    Ascensiunea inteligenței artificiale nu înseamnă înlocuirea oamenilor – ci potențarea lor. Imaginează-ți IA ca pe un co-pilot: nu pilotează avionul singur, ci stă alături de tine, gestionând rutina pentru ca tu să te concentrezi pe imaginea de ansamblu. Pentru echipele din era digitală, integrarea instrumentelor inteligente poate eficientiza fluxurile de lucru, elimina munca repetitivă și…