Coaching-ul relational este o specializare de coaching care ii ajuta pe oameni sa gaseasca o mai mare implinire in relatiile lor personale. Un coach de relatii te poate ajuta sa stabilesti obiective relationale, sa-ti intelegi parteneriatul actual, sa prosperi in casnicia ta, sau sa iti duci dragostea pe termen lung la urmatorul nivel.
Un coach de relatii are de obicei experienta si pregatire in diverse dinamici relationale, de la relatii romantice la relatii de familie si prietenii.
Pentru unii, nu este necesar sa lucreze cu ambii parteneri intr-o relatie. Coaching-ul ii ajuta pe clienti sa renunte la propriile ganduri dureroase si sa isi creeze propria viziune relationala. Asta inseamna ca se pot bucura de o relatie minunata chiar si fara participarea partenerului lor la procesul de coaching.
Ce trebuie sa stii despre coaching-ul relational
Coaching-ul relational implica si lucrul cu oameni care nu sunt inca intr-o relatie. Acestia sunt persoane singure care au o istorie de relatii cu probleme, care au dificultati in a sti ce vor intr-o relatie sau vor doar sa ramana pe drumul cel bun cu planul lor de a gasi o legatura mai profunda cu cineva.
Se poate de asemenea ca ambii parteneri sa fie prezenti la sedinta de coaching relational si coach-ul sa predea comunicarea, rezolvarea conflictelor si alte instrumente de coaching destinate cuplurilor.
Un coach relational, la fel ca un life coach, lucreaza cu oameni sanatosi si ii face sa aibe performante ridicate. Un coach relational te poate ajuta sa descoperi rapid esenta a ceea ce doresti dintr-un parteneriat, sa te ghideze in jurul problemelor dureroase, sa te ajute sa creezi siguranta in timp ce te confrunti cu fricile, si sa tea jute sa iti descoperi adevaratele dorinte.
Este coachingul relational la fel cu „terapia de cuplu?”
Coaching-ul relational nu este „terapie de cuplu”, la fel cum life coaching-ul nu este psihoterapie. Daca aveti probleme in relatie, un coach va poate ajuta sa va clarificati gandirea, sa obtineti o perspectiva mai cuprinzatoare sau sa va stabliti noi obiective. Cu toate acestea, in cazul problemelor cu boli psihice, ar fi recomandata terapia de cuplu.
De asemenea, daca exista multe rani nevindecate din copilarie, un coach va va trimite probabil la un terapeut care este specializat in lucrul cu traume din trecut.
Spre deosebire de terapie, coaching-ul relational rar iti cere sa povestesti din nou povestea copilariei, dar te poate ajuta sa iti gasesti pacea in locul in care te afli acum.
Poate un coach relational sa-mi salveze casnicia?
Coaching-ul relational ar putea ajuta la desfacerea nodurilor amoroase, dar nu are scopul de a „salva” casatoriile. Coaching-ul clarifica problemele relationale. Separand ceea ce putem controla de ceea ce nu putem controla aducem lumina constientizarii in colturile ascunse ale resentimentelor, fricii si evitarii.
Casniciile beneficiaza adesea de coaching, dar fiecare casatorie are propriul set unic de dificultati cu care se confrunta. Asadar este imposibil de spus daca o casatorie va fi mai puternica prin procesul de coaching sau nu.
Cum aleg un coach relational?
Contrar asteptarilor multora, apropierea geografica nu este intotdeauna importanta atunci cand se cauta un coach. Multi lucreaza prin telefon, prin e-mail si prin videoconferinte online. Aceasta permite o mai mare flexibilitate atat pentru coach, cat si pentru client. De asemenea, accesul la o mai mare varietate atunci cand alegem un coach este de considerat. De multe ori poti angaja un coach care locuieste in orasul tau la fel de usor ca unul care locuieste in alta tara. Totusi e foarte posibil ca ultima varianta sa fie o potrivire mai buna. Gasirea „potrivirii” perfecte este mult mai importanta decat locatia acelui coach.
Cat costa coachingul relational?
Costul pentru o ora de coaching relational poate varia de la mai putin de 150 RON la mai mult de 1000 RON. Fiecare coach isi stabileste propriile tarife. Acestea pot fi facturate intr-o varietate de moduri: la ora, la jumatate de ora, la saptamana sau la luna. Sesiunile de coaching de grup sunt, de asemenea, o optiune.
Un coach poate oferi reduceri la achizitionarea unui pachet de sesiuni multiple repartizate pe o perioada de timp. Altii ofera coaching prin e-mail ca parte a cursurilor lor de practica sau de grup online. Fiecare produs poate fi facturat separat. Fiecare practica de coaching este unica la fel ca si fiecare coach.
Latest posts
-
Navigarea Marii Reorganizări: Reținerea Talentelor pe o Piață a Locurilor de Muncă Digitală
Piața muncii este în plină agitație – un fenomen numit Marea Reorganizare. Angajații își regândesc dorințele: flexibilitate, scop, creștere și echilibru, deseori schimbând locul de muncă pentru a le găsi. Un raport McKinsey din 2024 notează că 40% dintre lucrători iau în considerare o schimbare a jobului, impulsionati de ascensiunea muncii de la distanță și…
-
Luarea Deciziilor în Haos: Claritate în Mijlocul Incertitudinii
Într-o lume aflată în continuă schimbare – oscilații de piață, date incomplete, tehnologii disruptive – liderii se simt adesea ca și cum ar naviga prin ceață. Așteptarea clarității perfecte nu este o opțiune; ezitarea poate costa oportunități sau impuls. Totuși, a avansa orbește riscă greșeli. Cheia? Luarea deciziilor structurate care taie prin haos cu încredere,…
-
IA ca un Co-Pilot: Cum Instrumentele Inteligente Amplifică Potențialul Uman
Ascensiunea inteligenței artificiale nu înseamnă înlocuirea oamenilor – ci potențarea lor. Imaginează-ți IA ca pe un co-pilot: nu pilotează avionul singur, ci stă alături de tine, gestionând rutina pentru ca tu să te concentrezi pe imaginea de ansamblu. Pentru echipele din era digitală, integrarea instrumentelor inteligente poate eficientiza fluxurile de lucru, elimina munca repetitivă și…